Projektredovisning

Hallå där ute!

Idag har vi haft projektredovisning för årskurs tvåorna. Vi tycker nog själva att det gick riktigt bra och vi redovisade det hela genom en powerpointpresentation och sen självklart muntligt. Vi hoppas att vi inspirerade så många som möjligt till att göra ett roligt och bra projekt och även hjälpte dem en bit på vägen i den jobbiga beslutsångesten man har inför det stora valet... Så det enda som i princip finns kvar att göra för oss nu är att skriva våran gemensamma slutrapport, och det lär inte vara några problem som helst :)


Utkast: Mars 19, 2010

Oxygen.

Syftet var egentligen att vi skulle besöka klubben Tiger Tiger som vi vid ett tidigare tillfälle faktiskt har skrivit om, men så blev inte fallet. Istället för en fleratimmars kö och en massa krångel med VIP listan begav vi oss istället till en RnB klubb som heter Oxygen, som en kille hade tipsat oss om. Han gav oss vägledning och gjorde dessutom så att vi fick biljetterna 5 pund billigare och gratis drinkar ifrån baren, kan det bli bättre? Dessutom spelades hip hop och RnB hela kvällen.

 Människorna på klubben var väldigt sociala och lätta att prata med, alla dansade med alla till skillnad ifrån Klubb Aura där alla var så himla fina och grupperade hela tiden. Men jag måste ändå konstatera att vi hade väldigt kul på klubb Aura och att det var en upplevelse som vi nog aldrig kommer att glömma.

Det som vi tyckte var mindre bra med Oxygen var att garderoben inte var öppen på vardagar, eftersom det inte brukar vara så mycket folk då. Men just den kvällen var det full smockat.  
Vi fick gå och släpa på våra jackor.
 Men det gjorde egentligen inte så mycket eftersom vi alla bara hade på oss tunna skinnjackor, ja vad ska man säga? Vi hade tur med vädret helt enkelt.
Jag säger bara en sak, klubben är verkligen värd att besöka. Ni kan ju bara fråga Nathalie som lyckades hitta sin kärlek i första ögonkastet, nämligen Ron ifrån Harry potter, mm vilken pudding!


Jessica,Nathalie,Emmy,Linda vid strippstången.
Go hard or go home!


Nathalie 


Jag och Ivana på hotellet med
de spanska herrarna.
Laddade inför klubb Oxygen.


Jag och Ivana med de spanska
skönheterna igen.
Vi köör bara!!


Jessica slingrar sig förbi alla tazas
på Oxygen.
Save yourself!


Skrivet av : Tanya

Det är inte bara GIL som ger London tips...

För ett par veckor sedan var en känd svensk bloggerska i London och har sedan tipsat om saker att göra där osv. Precis som vi :) Personen i fråga är självklart Isabella Löwengrip, "Blondinbella" som har bloggen www.blondinbella.se. Hon har även fått in många frågor om hennes vistelse i London och om hur hennes åsikter var om staden. Vi tänkte lägga in dessa i ett av våra egna inlägg för er att läsa och även kunna jämföra med vad vi sagt om just de nämnda ämnena. Det är ju aldrig fel att få in en extra åsikt eller tips vad det gäller detta!


Isabella! Skulle du kunna tänka dig bo i London?
Jag har faktiskt redan börjat kolla boende för att flytta ner några månader i höst. Jag vill skriva klart min chick-lit bok och London är en perfekt inspirationsstad. Om det är någon som vet någon som hyr ut sin lägenhet några månader får gärna höra av sig. Kraven från mina sida är september-november, väldigt centralt och “bra område”, bo själv, fräscht  (gym i huset vore toppen) och en hyra på max 20 000 i månaden. Maila gärna på  info at blondinbella.se (bilder vore grymt)
Hallå Bella! Varför åkte ni med RyanAir?
Ja, du det undrar jag också. För jag tog taxi till Skavsta (1499 kr) och taxi till hotellet från Stansted (1000 kr) och likadant hem så det blev så himla onödigt. Det enda bra med Ryanair är att man får prata i telefon från flygplanet, haha, Åker ni med Ryanair tänk på att ditt handbagage får väga 10 kilo och väskan som du checkar in får väga max 15 kilo. Övervikt är 250 kr per kilo.
Fina Isabella! Hur var vädret i London? Hälsn. Ida
Soligt och vår! Jag hade en tunn vårjacka och convers på fötterna
Vad kan man köpa på Primark? Bara kläder?
Primark lockar just för att det är så billigt och att dom har ju ALLT. Men tänk på att kvalitén är verkligen skit, H&M är rena rama kashmiren i jämförelse. När du shoppar på Primark (som är ungefär hälften av priset som H&M) så köp hellre plagg och skor som är mer trendiga som inte gör något om de bara håller några tvättar. Ska du till Primark (Oxford Street, t bana Marble Arch) så var där 9.00 för då finns godbitarna!
Vad är dina bästa budgettips när det gäller shopping och mat i London?
Bästa budgettipsen är Primark, Topshop, New Look och COS
Hej:) kändes det osäkert att gå runt i centrala stan under natten? Hört att det är mkt poliser där men så hör man ju också en hel del annat. KRAM!
Jag tror att det är ungefär samma som i Stockholm och jag tar alltid taxi. Dock upplevde jag att taxin var billigare i London än i Sverige. Be hotellet boka på väg till klubben.
hur mkt kostar all shoping, är det dyrare/billigare än i sverige?
Pundet har aldrig varit lägre än på 15 år så åk dit nu!!
Hej! Varför besökte ni inte Madame Tussauds, London Eye, London dungeon eller åkte sightseeing bus?
Jag har redan gjort allt sånt. Nu var det shopping och fest!
Gud vad gott det lät med pannkakor till frukost! Jag har en fråga - vilket är det bästa lunchstället i London du vet, som inte kostar supermycket?
Jag älskar sushin på rullband på Harvey Nichols (varuhus bredvid Harrods)
Hejsan! Jag ska åka till London genom Ryanair och kommer då att landa i Stansted, hur tar man sig till Londons centrum därifrån? Är det dyrt? Jag och min vän vill gärna bo i mitten av London nära till Madame Tussauds och Primark t.ex, men vi vet inte hur vi ska hitta billiga hotell eller vandrarhem! Har du några tips? Vilken gata ska man helst bo på? Tacksam för hjälp!
Från Stansted kan du ta buss för 8 pund eller tåg. När du kommer fram till “stan” så tar du tunnelbanan som är i anknytning till dit du ska. Taxi kostar ca 1000 kr. Vi bodde på Radisson Blue Portman vid Marble Arch (runt hörnet av Primark och Oxford Street) och jag älskar det hotellet! (vi bodde i en princess-svit, hotellet hade en egen chaufför istället för taxi. Det finns även billigare rum) Tidigare har jag bott vid South Kensington där är det otroligt vackert. Marble Arch är som att bo vid Drottninggatan.
Tror du det finns många möjligheter i London om man är typ tre sexton/sjuttonåriga tjejer som åker dit själva, alltså inte myndiga? Det kan kanske vara ett problem eftersom på de flesta hotell måste man vara över arton, men det skulle vara så kul att åka dit!
Jag åkte till London och festade när jag var 16 år gammal, jag kom in på krogen väldigt enkelt. Svenska tjejer är så snygga så det brukar gå bra, haha. På de mer populära ställena kan det vara svårare. Klubbar som jag rekommenderar är Cuckoo och Maddox (Nära Regent Street)
Kan du tipsa om bra restauranger?
Jag lägger gärna lite mer pengar på mat. Cocoon (typ som East i Stockholm) var jättebra och Texture har en stjärna i Michelin-guiden, den ligger på Portman Street, t bana Marble Arche). Är man nära Oxford Street och vill äta lite billigare hittar man bra ställen vid S:t Christophers place, bakom Selfridges.
Andra bra saker som man ska tänka på:
Ta med dig bra skor och promenera! Man man nästan gå överallt och be hotellet om en karta. Lägg tid på TopShop på Oxford Street för den är enorm och billigare än i Sverige. Skulle jag spendera alla mina pengar i en butik i London så skulle det bli den och absolut inte Primark! Jag köpte min Chanelväska på Selfridges och det är ett riktigt bra varuhus som ligger på Oxford Street. Vill du gå på marknader finns Portobello Road som är lite kul, även Camden som är lite ruffigare. Afternoon-tea med scones hittar du bland annat på Hilton Hotel på Parklane 22, Hyde Park. Att bo vid Marble Arch är verkligen något som jag rekommnerar, vi kunde gå överallt och klubbarna låg 6 pund ifrån med taxi


Lägger till en extra gång att den största delen av detta inlägg är lånat från www.blondinbella.se och alltså inte snott eller härmat på något sätt. Ville bara klargöra detta ;) Mer inlägg och bilder från hennes resa dit finns på hennes blogg lite längre bak i arkivet om ni är intresserade :)

Emmy


London shoppingguide

Skrivet av: Jessica

Hejsan, jag tänkte skriva lite kort om Londons shoppingutbud i detta inlägg. Dem flesta kanske redan vet att Londons shopping konkurrerar med både Paris och New York. Utbudet är verkligen enormt och samtidigt som restauranger, caféer och barer är strategiskt utplacerade för att man lätt ska kunna fylla på energin under sin shoppingupplevelse. Här kan man finna snygga kläder till alla möjliga priser..

Knightsbridge är hemmaplan för brittisk Haute Couture och det är hit man ska gå om man är en trendkänslig shoppare. Här kan man tillexempel finna välkända Harrods och Harvey Nichols.

Bond Street kan man finna alla stora designers som Chanel, Jimmy Choo, Miu Miu etc. Exklustivt med andra ord!

Covent Garden är ett otroligt trendigt område för shopping. Längs med gatan kan man finna mysiga caféer och restauranger blandat med affärer som erbjuder det mesta. Liveuppträdanden under shoppingen kan man ofta räkna med.

Oxford Street är den mest besökta gatan med flest butiker på sin yta. Här ligger bland annat Primark, Selfridge, Nike Town och världens största Topshop. Vi själva shoppade en hel del när vi besökte Oxford Street. Inne på Primark var det näst intill hysteriskt, det var folk överallt. Men billigt var det, så den affären vill vi absolut tipsa om.

Regent Street erbjuder allt möjligt från Abercrombie and Fitch till Karen Millen.


RSS 2.0