Luke's tip to us girls!

I have a friend called Luke, he's from Australia (Perth) and we met him in IOS (Greece). He was a backpacker and he finished his travels with a trip to London.

Luke tipped us about the club "Fabric".
He thought that Fabric was the best club in London. The address is
77a Charterhouse Street, London, EC1M 3HN. He told us that we should visit the club if we wanted to have fun.


The website for the club is: http://www.fabriclondon.com/


You can read more about the club on this website, click here.

/ Nathalie

Stort tack till...

STORT TACK TILL ER ALLA SOM HAR HJÄLPT OSS MED FÖRSÄLJNINGEN AV POLKAGRISAR OCH FÖR VISAT STÖD. Det uppskattas otroligt mycket och det hoppas GIL att ni vet!

Speciellt tack till:
♥ Braviken
♥ NORF ridskola
♥ Hagagymnasiet
♥ Kungsgårdsgymnasiet
♥ Ebersteinska gymnasiet
♥ Universitetssjukhuset i Linköping
♥ Norrköpings kommun IT-enheten
♥ Vår underbara släkt & våra vänner


London here we come! Tack vare er.

 

Nu är alla polkagrisar sålda och vi ska räkna pengar imorgon, 27/11 klockan 11:30. Det blir jag (Nathalie) och Ivana som ska räkna och dela ut dem. Ännu en gång, tack!Detta kommer att delas ut till vissa av ställena som står ovan
(vill någon väldigt gärna ha en sådan så är det bara att fråga)KRAM PÅ ER!

Olika marknader

Camden Lock Market – Kläder, smycken, retro, inredning etc. Camden High Street Tube: Camden Town


 

Brick Lane Market – Nya, unga designkläder, väskor, böcker och mat. Tube: Bethnal Green, Liverpool St, Shoreditch.

Portobello Road Market – Vid trendiga Notting Hill, här finns antikaffärer, små inredningsaffärer, skor, väskor, kläder, second hand, frukt och grönsaker! Tube: Notting Hill Gate, Westbourne Park.

 

/ Ivana


Absolut IceBar.

Hejsan bloggen pratade precis med en vän som för tillfället befinner
sig i London . Hon tipsade om en bra bar som hon hade besökt.
Absolut IceBar heter den. Där är kvaliteten på hög nivå.
Den unika och speciella London baren är byggd helt i is.
Tänk dig själv en bar som är gjord utav is, hur nice är inte det ?
För att hindra att bli kall så finns det renskinn att sitta på,
du får dessutom en "skyddsrock".
Baren hittar du i ett område kring Mayfari som ligger ganska
nära piccadilly cirkus tunnelbanestation.
Kanske blir det ett besöksstop, vem vet?

En liknande bar finns faktiskt i Stockholm också.
Där har jag själv aldrig varit, men har hört att det är en otrolig upplevelse.
Jag är övertygad om att denna resa blir en oförglömlig upplevelse i vilket fall som helst.
/ Tanya


Camden Market

I nordvästra London, 10 minuter från centrum hittar man en mycket speciell och fascinerande marknad. Den är belägen i närheten av "Regents Canal" och man tar sig dit på lättast sätt med tunnelbana eller buss, där de närmaste hållplatserna är Camden Town eller Chalk Farm.

Marknaden är mestadels känd för sitt speciella mode på utbudet av kläder.  Burlesque, Goth, Fetish, 50's/Psychobilly, Punk och Cyberwear är kanske inte den typ av kläder man brukar klä sig i dagligen, men du kanske är ute efter en rolig dräkt att ha på dig på kommande maskerad? Eller om du inte är ute efter att shoppa utan bara titta kan jag garantera att affärerna och alla människor runt omrking kommer att stå för en hel del underhållning och nöje under besöket.

På denna marknad finns det mycket att göra förutom att shoppa kläder. Man kan titta antingen se på konstverk och tavlor, lyssna på Live-musik eller bara ta det lugnt i någon av Camdens många pubar.


/Emmy


GIL har spridit sig vidare till Facebook...

Hallå där! (Kött och blåbär)

Som många av er kanske sett har vi nu även startat en egen grupp på Facebook. Där har alla möjligheten att bli fans och kolla vad som har hänt senast bland oss på GIL. Där laddar vi upp foton på både oss själva och på olika platser i London. Längre fram under våren kommer vi även att publicera en mapp där vi kommer att ladda upp alla foton från våran resa, men var inte oroliga :) Ni som inte har facebook men ändå vill se bilder från resan kommer självklart kunna se dem här på bloggen!

Och glöm inte, var inte rädda att kontakta oss om det är något ställe ni vill veta mer om eller vill att vi ska besöka. Era tips och idéer är mer än välkomna!

(Sök på "Girls in London" för att hitta oss på facebook annars finns vi
G1l@live.se eller i kommentarslänken längst ner på varje inlägg)/Emmy


TOPMAN


Hello everybody.
BOYS??? I hope you find this blog interesting and that you don't think that we have forgotten you!
Now you'll get some information about where you can buy nice clothes, shoes and accessories in London.

Topman -

I affären finns det en hel våning dedikerad till killarna. Jag har kollat runt lite på hemsidan och kläderna verkar vara riktigt snygga. Utbudet är riktigt stort och man kan köpa allt möjligt. Allt från jackor till skor, smycken osv.. Eftersom det är en stor klädkedja tror jag inte att priserna är alltför höga om man letar efter snygga kläder. Åker man till London med en låg budget som vi kommer göra kan man alltid satsa på att hitta snygga saker rean! Tycker även att det är ett utmärkt ställe för oss tjejer att köpa presenter till våra pojkvänner, killkompisar, bröder och pappor. Ni kan själva kolla in Topman's utbud och priser här: www.topman.com


freeesh:Enkel men väldigt snygg skjorta enligt mig. Skulle lätt sett en het kille i denna skjorta. Inte alltför dyr heller: $34

Snygg! (finns även i vit) - $65


Gillar färgerna.. Denna skulle säkert sitta fint tillsammans med ett par snygga jeans! - $45Den här gillar jag! Tycker att det är riktigt snyggt när vältränade killar har v-ringade tröjor - riktigt nice! - $48Enkel och snygg tröja. Kan användas när som helt och var som helst. (Skolan, stan..?) - $14


Var tvungen att visa denna t-shirt också. ÄLSKAR DENNA FÄRG!! Urläcker på killar! Endast $6 - urbilligt!

/ Ivana

Det går bra nu

Ser att vi börjar få fler och fler besökare - positvt!

Vi har sålt slut på alla våra polkagrisar, och det är viktigt att anmärka att om inte vi hade hjälpts åt så bra så hade inte alla fått sina grisar sålda, haha.
Nä då, men vissa lyckas sälja bättre än andra så är det bara..London sightseeing

Hejsan!

Något som man borde göra när man är i London, är att åka en av turistbussarna runt i London! Det är en upplevelse och du får verkligen en överblick av London och får se många utav alla sevärdigheter som finns i staden.
Jag hittade en Internetsida, där du kan boka din biljett redan nu, och för en vuxen kostar det ca 300 SEK (priset varierar beroende på vilken tid på året du åker), denna biljett kallas "The Original Tour" där biljetten är giltig i 24 timmar, du kan då välja själv när du ska hoppa av och på nästa buss för att utforska London. Du kan alltså ta dig genom i stort sätt hela London i din egen takt och besöka den plats som du vill.
I denna biljett ingår även en guidad sightseeing tur med båt på floden Themsen.

Detta tycker jag låter som ett väldigt bra erbjudande!
/ LindaSåhär hade vi tänkt att ta oss runt i London:

Detta inlägg är postat av Jessica.

I vår blogg kan ni som läsare få följa vårat projektarbete, och mycket information om London och Londons sevärdigheter och upplevelser. Vi är alla överens om att London är en riktigt stor stad och vi tror att man gör bäst i att utforska staden i etapper, om man är där i en mindre tid. Det är nog bra att vara så förberedd som möjligt innan man beger sig iväg, och på så sätt kan man få ut så mycket som möjligt av den korta tid man är turist i London. Ni undrar säkert nu, hur ska vi ska lyckas färdas i London med en mindre budget?

Vi, GIL anser att tunnelbanan är ett effektivt färdmedel att ta sig runt med, eftersom det är lätt att byta mellan olika linjer. Buss och tunnelbana är indelade i olika zoner, och det gäller att man tar reda på vilka zoner den biljett man köpt gäller i. Enklast är att köpa ett så kallat Oystercard. Där laddar du kortet med önskad summa och åker sen så länge pengarna räcker - kortet räknar själv ut att din sammanlagda åksumma per dag blir lägsta möjliga. Du kan också köpa ett Travelcard som gäller för ett visst antal dagar. Tunnelbanan är bästa sättet att ta sig runt, men den slutar tyvärr att gå redan runt tolvslaget. Därefter är det nattbussar eller taxi som gäller.Topshop

Vem älskar inte att köpa kläder? Känslan att komma hem med massor av påsar fulla med snygga kläder kan man ju inte tacka nej till, och speciellt inte om man gjort några bra kap. Shoppat på rea eller bara till ett hyggligt pris det vill säga... Topshop är en populär klädaffär med skapligt bra priser som även finns i Stockholm, men eftersom allt handlar om London just nu så är det självklart Topshop -London jag tipsar om.

Londons topshop ligger på den populära och kända gatan Oxford Street. Här finns även en mängd olika affärer i alla sorter och utseende, så här är "The place to be ;)" om man vill antingen shoppa eller bara fönstershoppa t.ex. snygga kläder och accessoarer. Ett rent paradis för ett gäng 18-åriga tjejer med andra ord!Nu blir det potatisbullar med sylt, mumms!
/Emmy


Ny design!

Som ni ser har utseendet på vår blogg ändrats lite grann. Cristal var snäll och fixade det.
Tack! GIL är väldigt nöjda, det ser riktigt snyggt ut. Eller hur? :)

 Här kan ni besöka henne - www.cristals.blogg.se


Pizza Hut

Hello!

Är ni lite hungriga såhär lite sent in på kvällen? Det är inte jag. Men tänkte ändå tipsa om ett gott ställe man kan käka på i London - Pizza Hut. :D Jag var ju i London för några år sen och då åt vi på pizza där. Minns att det var gott så vi tjejer kommer väl äta där någon dag vi är där iallafall. Tycker att det är så kul och intressant med andra kulturer och maträtter o sånt. Nu är det bara lite mer än två månader kvar tills vi åker tjejer!    
Ska plugga lite historia (slaveri) nu, sen äre sovdag!
Hörs! / Ivana.

Besökstips: Harrods

Hej bloggen!

När jag ändå inte har någon som helst motivitation till att plugga tänkte jag att jag kunde berätta lite om ett hett besökstips i London :) Och då pratar jag om ett väldigt berömt varuhus i Knightsbridge, London vid namn Harrods.

Det är ett av de största varuhusen i världen med sina 92 000 m² säljyta och hela 230 avdelningar. Varuhuset är väldigt exklusivt och erbjuder det mesta i shopping-väg. Allt från häftiga accesoarer till det modernaste i klädvärlden och utsökt mat. Med andra ord passar affären alla, oavsett vad man är ute efter att handla eller se på. Förr i tiden kunde man t.om. köpa hundvalpar och andra husdjur i affären, men efter vad jag förstått kan man inte göra det längre.  

Affären har dagligen 35 000 besökare, men under "Rea-tiderna" kan besöksantalet vara uppe i 300 000!!! Det är mer människor än vad det bor i hela Norrköping, snacka om hektiskt shopping....
Harrods är ett självklart besökstopp för oss i London. Oavsett om vi går dit för att handla eller inte är det ett minne för livet som sent kommer att glömmas. Själv kommer jag aldrig glömma när jag så många gånger som barn sprang omkring på Harrods paradisvåning, leksaksavdelningen.

Det var allt för mig :)
/ Emily

Projekt london

Ja det är vi det, för att förtydliga ännu en gång så är vi 6 tjejer från hagagymnasiet som gör en reseblogg om London. Dit ska vi mellan den 23-27 Januari, och vi längtar verkligen! Det här är en resa vi verkligen ser fram emot, för hur coolt är det egentligen inte att vårat projekt går ut på att testa på att leva som ungdom i dagens london, med en liten budget dessutom. Det återstår att se, ni kan nu följa vårat förarbete här i bloggen samt även under tiden vi är bortresta. Ha det bra /Jessica


RSS 2.0